Blog

Geld besparen bij je aankopen!

0

Het is een prachtige periode; de studententijd. Maar als student zijnde heb je ook vaak prioriteiten te stellen. Je inkomsten als student zijn vaak aan de lage kant omdat je eigenlijk geen tijd hebt om naast jouw zware studie ook nog te moeten werken. Het geld wat je per maand binnen krijgt is natuurlijk lang niet genoeg om alles maar te kunnen veroorloven. Je moet prioriteiten stellen. Het liefste ga je in deze periode zo vaak mogelijk de kroeg in en komt in de vroege uurtjes thuis. (meer…)

juni 1, 2015 |

Zorgverzekering blijkt voor studenten ideale bespaarmogelijkheid

0

De basisverzekering is qua invulling/ dekking en premie voor iedereen gelijk. Dat is vastgelegd in de wet en zorgverzekeraars mogen daar niet van afwijken. Het eigen risico, daar maar echter wel van worden afgeweken. Doorgaans geldt hoe hoger het eigen risico, hoger lager de maandelijkse premie. Het minimale eigen risico bedraagt in 2015 € 365, maar kan je zelf opschroeven tot meer dan € 800. Vooral voor jongeren en studenten is dat interessant. je kan je namelijk waarschijnlijk wel voorstellen dat een gemiddelde student of jongeren van 20 jaar minder gezondheidskwalen heeft dan iemand van 70. Het verhogen van het eigen risico is natuurlijk ook niet zonder enig risico, maar kan wel gecalculeerd worden genomen. (meer…)

maart 29, 2015 |

Voor het eerst op kamers? Wees kritisch op je internet, tv en bellen uitgaven

0

Als je voor het eerst het huis uit gaat, dan krijg je met aspecten te maken waarmee je voorheen niet eerder te maken heb gehad. Over praktische zaken zoals de was of eten wordt snel heen gestapt en is ook relatief makkelijk op te lossen, maar als je een internet, tv en bellen abonnement afsluit doe je dit doorgaans voor een langere tijd. Kortom je gaat financiële verplichtingen aan die je ook na dient te komen. Je kan je dan vastleggen voor 1 jaar, maar als je voor 2 jaar kiest zijn televisie en internet aanbieders eerder geneigd je een hogere korting te geven. (meer…)

maart 12, 2015 |

Tips bij het kiezen voor een goedkope opstalverzekering

0

Iedere student die  uit huis gaat om op kamers of in een appartementencomplex te gaan wonen, krijgt te maken met een opstalverzekering. De eigenaren van deze panden hebben vaak voor het hele gebouw dan een opstalverzekering afgesloten. Om er zeker van te zijn dat jouw woning ook voorzien is van een opstalverzekering, kun je dat navragen bij de verhuurder of de Vereniging voor Eigenaren. (meer…)

februari 12, 2015 |

Bespaar kosten met een alles in 1 studentenpakket

0

De laatste jaren stappen steeds meer mensen over naar een alles in 1 pakket en betalen daarvoor een vast bedrag per maand. Daarmee zijn ze voorzien van internet, televisie en bellen bij één provider. Het afnemen van meerdere diensten bij één provider kan al gauw tientallen euro’s per jaar besparen. Een alles in 1 pakket is namelijk  een stuk goedkoper dan wanneer je voor alle diensten aparte  abonnementen af gaat sluiten. Bovendien heb je slechts één adres waar je naar toe hoeft voor je vragen of problemen. (meer…)

februari 12, 2015 |

Gratis simkaarten bij providers

0

Om u kennis te laten maken met een van de vele providers in Nederland, bieden een aantal van deze providers gratis simkaarten aan. Na de registratie via de website van een provider of in de winkel zelf, krijgt u een gratis simkaart thuisgestuurd. Het is vaak niet mogelijk om bij deze gratis simkaarten uw huidige nummer te behouden, maar geeft u wel de mogelijkheid om voor bijvoorbeeld €5,- gratis te bellen, sms’en of internetten. Handig als u tijdelijk naar het buitenland gaat, wilt kijken of u bij een andere provider beter bereik heeft of bijvoorbeeld wilt weten of het internet bij de concurrent sneller is. Vanzelfsprekend is het niet mogelijk om meermaals een gratis simkaart aan te vragen bij dezelfde provider.

(meer…)

februari 10, 2015 |

Studentenkortingen in Amsterdam!

0

Studentenkortingen in Amsterdam!
Ben je op zoek naar leuke studentenkortingen in Amsterdam? Wat dacht je van korting op een potje lasergamen, of een theoriecursus die je op een voordelige manier kunt volgen? Je hebt de keuze uit een groot aantal verschillende kortingen, waarmee je er eenvoudig voor zorgt dat je aan het eind van de maand voldoende geld over kunt houden. Ga op zoek naar de studentenkortingen in Amsterdam die jou aanspreken, of bekijk wat er in een van de andere steden in Nederland te behalen valt.

Naar de kapper in Amsterdam

Wil je voordelig naar de kapper in Amsterdam? Dat kan! Je betaalt voortaan het studententarief, aangezien je via StudentenkortingenNederland.nl de mogelijkheid hebt gebruik te maken van een aantrekkelijke actie. Uiteraard kun je er zowel doordeweeks als op de koopavonden terecht en kun je rekenen op een uitstekende service. Men breng de professionele producten bij je aan, maar rekent aan de andere kant een prijs waar je als student vrolijk van wordt. Profiteer van een aantrekkelijke korting en zorg dat je er bij de komende borrel in ieder geval op en top uit ziet!

Fiets huren of telefoon laten repareren

Daarnaast kun je als student in Amsterdam natuurlijk niet zonder je fiets, dat snappen wij ook. Wat dacht je van een aantrekkelijke korting op het huren van een fiets, bijvoorbeeld wanneer je internationale vrienden langskomen en je hen een keer wilt laten ervaren hoe we dat hier in Nederland doen? Daarnaast kun je je telefoon op een voordelige manier laten repareren, of heb je de mogelijkheid om leuke accessoires aan te schaffen. Bekijk de verschillende studentenkortingen in Amsterdam, zodat je voortaan nooit meer teveel betaalt en je aan de andere kant toch kunt blijven doen wat je wil, met aan het eind van de maand nog geld in je portemonnee!

december 30, 2014 |

Aantal studenten op vliegscholen flink afgenomen

0

Aantal studenten op vliegscholen flink afgenomen
Het aantal jongeren dat begint aan een opleiding tot piloot is dramatisch afgenomen. De vliegscholen merken dat veel minder studenten zich aanmelden, waardoor zij te maken hebben met een flink terugval. Dit jaar hebben ongeveer 30 studenten zich aangemeld voor de opleiding tot piloot, terwijl dat andere jaren rond deze tijd al ruim 4x zoveel was. Ook loopt het bezoek op de informatiedagen enorm terug, aangezien de scholen het over het algemeen moeten doen met een handjevol kandidaten.

Slechte arbeidsmarkt voor afstudeerders

Het lijkt op dit moment vooral de matige arbeidsmarkt voor studenten tot piloot te zijn die de scholen de das om doet. Van de 4.000 piloten die recent is afgestudeerd hebben er op dit moment 1.200 geen baan, of hebben ze slechts een tijdelijk contract. Het blijkt ontzettend lastig om aan werk te komen, waardoor de kans groot is dat veel studenten daar op dit moment door worden afgeschrikt. Het is bovendien niet de verwachting dat er de komende periode veel banen bij zullen komen, waardoor het voor studenten niet handig lijkt om op dit moment aan de opleiding tot piloot te beginnen.

Lening voor piloten in opleiding

Een bijkomend nadeel voor de piloten die in opleiding wensen te gaan is dat ze daar een flinke lening voor af dienen te sluiten. Piloten in spe dienen een lening van gemiddeld €150.000 aan te gaan bij de bank, waar ze een forse rente over betalen. Op het moment dat de afgestudeerden niet als piloot aan het werk kunnen verdienen ze over het algemeen maar net voldoende om alleen de rente over de lening te kunnen betalen. Volgens de vakbond voor verkeersvliegers zit op dit moment een groep van 1.000 jonge piloten in grote financiële problemen, als gevolg van de grote moeite om een baan te vinden

december 30, 2014 |

Studenten blijken op vakantie massaal onveilige seks te hebben

0

Studenten blijken op vakantie massaal onveilige seks te hebben
Zodra studenten eenmaal op vakantie gaan blijken ze massaal onveilige seks te hebben. Uit onderzoek van Studenten.nl blijkt dat slechts 43% van de vakantievierders er op staat dat er tijdens het vrijen een condoom aan te pas komt. Het lijkt erop dat de jongeren het gevaar er maar nauwelijks van in zien, terwijl dit wel degelijk aanwezig is. Bovendien stellen Amerikaanse onderzoekers dat de invloed van alcohol niet mag worden onderschat.

Vergeten condoom mee te nemen

Studenten.nl deed een onderzoek onder ruim 600 studenten. Hieruit bleek vooral dat de studenten vaak aangaven dat de sekspartner ‘vergeten’ was een condoom mee te nemen. Bovendien gaf een groot deel van de studenten aan dat zij van mening waren dat het niet zoveel kwaad kan om het zonder condoom te doen. Wat dat betreft lijkt het erop dat zij zich over het algemeen niet bewust zijn van de ernst van de zaak. Juist onder studenten komen de geslachtsziektes relatief veel voor, onder andere door deze gemakzuchtige opvatting. Vooral op vakantie gaat het vaak mis, waardoor het tijdens de komende vakantieperiode verstandig is om in ieder geval voldoende condooms mee te nemen!

Toevallig een condoom bij zich

Het is vooral opvallend dat 8% van de ondervraagden aangeeft alleen een condoom te willen gebruiken als de ander daar op staat. 9% geeft aan dat ze een condoom zullen gebruiken indien de ander er ‘toevallig’ een bij zich heeft. Uit Amerikaans onderzoek bleek eerder al dat een verhoging van 0,1mg alcohol per milliliter bloed de neiging om het condoom te ‘vergeten’ met 5% toe laat nemen. Het is wat dat betreft verstandig om massaal condooms in te slaan voor de komende vakantie, uiteraard met behulp van een aantrekkelijke studentenkorting!

december 30, 2014 |

Tom Cruise verrast studenten op toneel

0

Tom Cruise verrast studenten op toneel
Tom Cruise heeft afgelopen week voor een behoorlijke verrassing gezorgd, door op een toneelschool in Santa Monica op het podium te verschijnen tijdens de diploma-uitreiking. Hij besloot een inspirerend verhaal te vertellen aan de studenten die vanaf dit moment klaar zijn om audities te gaan doen en uiteindelijk de mooie rollen te scoren. De studenten waren zeer onder de indruk. Een van de studenten liet de NY Post weten nog niet eerder zo’n inspirerend verhaal te hebben gehoord, als dat van Tom Cruise.

Meer dan een lezing

Volgens de studenten gaf Tom Cruise veel meer dan gewoon een lezing. Hij ging heel duidelijk in op de dingen die je vooral wel of niet dient te doen tijdens een auditie. Hij gaf ze bijvoorbeeld aan dat het niet verstandig is om zich als een diva te gedragen tijdens de auditie, aangezien dat alleen maar tegen je zal werken. Daarnaast gaf hij aan dat het tijdens de opnames verstandig is om zo min mogelijk in de trailer te verblijven. Het is veel beter om met zoveel mogelijk verschillende mensen te praten en op die manier meer ervaring op te doen. Dit zijn de praktische tips waar de studenten daadwerkelijk wat aan hebben, waardoor het niet vreemd is dat ze zo enthousiast waren.

Studenten zeer enthousiast

De studenten waren ontzettend enthousiast, onder andere vanwege het feit dat zijn bezoek helemaal niet was aangekondigd. Daarnaast waren ze ontzettend verrast dat Cruise ruimte had gevonden binnen zijn drukke schema, om de afstuderende jongeren toe te spreken en te voorzien van een aantal praktische tips. Het is nu uiteraard aan de studenten om een minstens zo mooie carrière op te bouwen. De tips hebben ze in de zak, waardoor het nu aan zal komen op hun talenten en hun mogelijkheden om de tips in de praktijk te brengen.

december 30, 2014 |
Studentenkortingen Nederland © 2017 | Sitemap
Spring naar werkbalk