Geld besparen bij je aankopen!

Het is een prachtige periode; de studententijd. Maar als student zijnde heb je ook vaak prioriteiten te stellen. Je inkomsten als student zijn vaak aan de lage kant omdat je eigenlijk geen tijd hebt om naast jouw zware studie ook nog te moeten werken. Het geld wat je per maand binnen krijgt is natuurlijk lang niet genoeg om alles maar te kunnen veroorloven. Je moet prioriteiten stellen. Het liefste ga je in deze periode zo vaak mogelijk de kroeg in en komt in de vroege uurtjes thuis. (meer…)
Lees verder
  • 0

Zorgverzekering blijkt voor studenten ideale bespaarmogelijkheid

De basisverzekering is qua invulling/ dekking en premie voor iedereen gelijk. Dat is vastgelegd in de wet en zorgverzekeraars mogen daar niet van afwijken. Het eigen risico, daar maar echter wel van worden afgeweken. Doorgaans geldt hoe hoger het eigen risico, hoger lager de maandelijkse premie. Het minimale eigen risico bedraagt in 2015 € 365, maar kan je zelf opschroeven tot meer dan € 800. Vooral voor jongeren en studenten is dat interessant. je kan je namelijk waarschijnlijk wel voorstellen dat een gemiddelde student of jongeren van 20 jaar minder gezondheidskwalen heeft dan iemand van 70. Het verhogen van het eigen risico is natuurlijk ook niet zonder enig risico, maar kan wel gecalculeerd worden genomen. (meer…)
Lees verder
  • 0

Voor het eerst op kamers? Wees kritisch op je internet, tv en bellen uitgaven

Als je voor het eerst het huis uit gaat, dan krijg je met aspecten te maken waarmee je voorheen niet eerder te maken heb gehad. Over praktische zaken zoals de was of eten wordt snel heen gestapt en is ook relatief makkelijk op te lossen, maar als je een internet, tv en bellen abonnement afsluit doe je dit doorgaans voor een langere tijd. Kortom je gaat financiële verplichtingen aan die je ook na dient te komen. Je kan je dan vastleggen voor 1 jaar, maar als je voor 2 jaar kiest zijn televisie en internet aanbieders eerder geneigd je een hogere korting te geven. (meer…)
Lees verder
  • 0

Tips bij het kiezen voor een goedkope opstalverzekering

Iedere student die  uit huis gaat om op kamers of in een appartementencomplex te gaan wonen, krijgt te maken met een opstalverzekering. De eigenaren van deze panden hebben vaak voor het hele gebouw dan een opstalverzekering afgesloten. Om er zeker van te zijn dat jouw woning ook voorzien is van een opstalverzekering, kun je dat navragen bij de verhuurder of de Vereniging voor Eigenaren. (meer…)
Lees verder
  • 0

Bespaar kosten met een alles in 1 studentenpakket

De laatste jaren stappen steeds meer mensen over naar een alles in 1 pakket en betalen daarvoor een vast bedrag per maand. Daarmee zijn ze voorzien van internet, televisie en bellen bij één provider. Het afnemen van meerdere diensten bij één provider kan al gauw tientallen euro’s per jaar besparen. Een alles in 1 pakket is namelijk  een stuk goedkoper dan wanneer je voor alle diensten aparte  abonnementen af gaat sluiten. Bovendien heb je slechts één adres waar je naar toe hoeft voor je vragen of problemen. (meer…)
Lees verder
  • 0

Gratis simkaarten bij providers

Om u kennis te laten maken met een van de vele providers in Nederland, bieden een aantal van deze providers gratis simkaarten aan. Na de registratie via de website van een provider of in de winkel zelf, krijgt u een gratis simkaart thuisgestuurd. Het is vaak niet mogelijk om bij deze gratis simkaarten uw huidige nummer te behouden, maar geeft u wel de mogelijkheid om voor bijvoorbeeld €5,- gratis te bellen, sms’en of internetten. Handig als u tijdelijk naar het buitenland gaat, wilt kijken of u bij een andere provider beter bereik heeft of bijvoorbeeld wilt weten of het internet bij de concurrent sneller is. Vanzelfsprekend is het niet mogelijk om meermaals een gratis simkaart aan te vragen bij dezelfde provider. (meer…)
Lees verder
  • 0

Studentenkortingen in Amsterdam!

Ben je op zoek naar leuke studentenkortingen in Amsterdam? Wat dacht je van korting op een potje lasergamen, of een theoriecursus die je op een voordelige manier kunt volgen? Je hebt de keuze uit een groot aantal verschillende kortingen, waarmee je er eenvoudig voor zorgt dat je aan het eind van de maand voldoende geld over kunt houden. Ga op zoek naar de studentenkortingen in Amsterdam die jou aanspreken, of bekijk wat er in een van de andere steden in Nederland te behalen valt. Naar de kapper in Amsterdam Wil je voordelig naar de kapper in Amsterdam? Dat kan! Je betaalt voortaan het studententarief, aangezien je via StudentenkortingenNederland.nl de mogelijkheid hebt gebruik te maken van een aantrekkelijke actie. Uiteraard kun je er zowel doordeweeks als op de koopavonden terecht en kun je rekenen op een uitstekende service. Men breng de professionele producten bij je aan, maar rekent aan de andere kant een prijs waar je als student vrolijk van wordt. Profiteer van een aant…
Lees verder
  • 0

Aantal studenten op vliegscholen flink afgenomen

Het aantal jongeren dat begint aan een opleiding tot piloot is dramatisch afgenomen. De vliegscholen merken dat veel minder studenten zich aanmelden, waardoor zij te maken hebben met een flink terugval. Dit jaar hebben ongeveer 30 studenten zich aangemeld voor de opleiding tot piloot, terwijl dat andere jaren rond deze tijd al ruim 4x zoveel was. Ook loopt het bezoek op de informatiedagen enorm terug, aangezien de scholen het over het algemeen moeten doen met een handjevol kandidaten. Slechte arbeidsmarkt voor afstudeerders Het lijkt op dit moment vooral de matige arbeidsmarkt voor studenten tot piloot te zijn die de scholen de das om doet. Van de 4.000 piloten die recent is afgestudeerd hebben er op dit moment 1.200 geen baan, of hebben ze slechts een tijdelijk contract. Het blijkt ontzettend lastig om aan werk te komen, waardoor de kans groot is dat veel studenten daar op dit moment door worden afgeschrikt. Het is bovendien niet de verwachting dat er de komende periode veel…
Lees verder
  • 0

Studenten blijken op vakantie massaal onveilige seks te hebben

Zodra studenten eenmaal op vakantie gaan blijken ze massaal onveilige seks te hebben. Uit onderzoek van Studenten.nl blijkt dat slechts 43% van de vakantievierders er op staat dat er tijdens het vrijen een condoom aan te pas komt. Het lijkt erop dat de jongeren het gevaar er maar nauwelijks van in zien, terwijl dit wel degelijk aanwezig is. Bovendien stellen Amerikaanse onderzoekers dat de invloed van alcohol niet mag worden onderschat. Vergeten condoom mee te nemen Studenten.nl deed een onderzoek onder ruim 600 studenten. Hieruit bleek vooral dat de studenten vaak aangaven dat de sekspartner ‘vergeten’ was een condoom mee te nemen. Bovendien gaf een groot deel van de studenten aan dat zij van mening waren dat het niet zoveel kwaad kan om het zonder condoom te doen. Wat dat betreft lijkt het erop dat zij zich over het algemeen niet bewust zijn van de ernst van de zaak. Juist onder studenten komen de geslachtsziektes relatief veel voor, onder andere door deze gemakzuchtige opv…
Lees verder
  • 0

Tom Cruise verrast studenten op toneel

Tom Cruise heeft afgelopen week voor een behoorlijke verrassing gezorgd, door op een toneelschool in Santa Monica op het podium te verschijnen tijdens de diploma-uitreiking. Hij besloot een inspirerend verhaal te vertellen aan de studenten die vanaf dit moment klaar zijn om audities te gaan doen en uiteindelijk de mooie rollen te scoren. De studenten waren zeer onder de indruk. Een van de studenten liet de NY Post weten nog niet eerder zo’n inspirerend verhaal te hebben gehoord, als dat van Tom Cruise. Meer dan een lezing Volgens de studenten gaf Tom Cruise veel meer dan gewoon een lezing. Hij ging heel duidelijk in op de dingen die je vooral wel of niet dient te doen tijdens een auditie. Hij gaf ze bijvoorbeeld aan dat het niet verstandig is om zich als een diva te gedragen tijdens de auditie, aangezien dat alleen maar tegen je zal werken. Daarnaast gaf hij aan dat het tijdens de opnames verstandig is om zo min mogelijk in de trailer te verblijven. Het is veel beter om met z…
Lees verder
  • 0