Als je voor het eerst het huis uit gaat, dan krijg je met aspecten te maken waarmee je voorheen niet eerder te maken heb gehad. Over praktische zaken zoals de was of eten wordt snel heen gestapt en is ook relatief makkelijk op te lossen, maar als je een internet, tv en bellen abonnement afsluit doe je dit doorgaans voor een langere tijd. Kortom je gaat financiële verplichtingen aan die je ook na dient te komen. Je kan je dan vastleggen voor 1 jaar, maar als je voor 2 jaar kiest zijn televisie en internet aanbieders eerder geneigd je een hogere korting te geven.

Gaan voor korting of behoudendheid

Dit hangt natuurlijk af van de lengte van je studie, dat je nog uitwonend bent op hetzelfde adres. Ben je van plan binnen een jaar te verhuizen, dan is het verstandiger te kiezen voor een kortlopend tv en internet abonnement van één jaar.  Eerder schreven we al over de mogelijkheden van besparen bij een alles in 1 pakket, maar wellicht kan je het af met een los internet abonnement. Dan profiteer je weliswaar niet van bundelkorting, maar hoef je ook maar te betalen voor één dienst. Hier vindt je bijvoorbeeld alle tarieven van internet en tv aanbieders van heel Nederland, maar wel van diegene die op jouw adres kunnen leveren. Vaak blijkt dat studenten baat hebben bij een goede internetverbinding en dat tv gekeken wordt in een gemeenschappelijke ruimte. Ook is online televisie kijken via je internetverbinding steeds beter mogelijk, waardoor het afsluiten van een televisie abonnement minder noodzakelijk is.

Sneller of standaard internet

Hier geldt ook weer voor dat je betaalt voor wat je besteld. Hoe sneller het internet hoe hoger de abonnementskosten. Als je internet gebruikt voor de studie kan je het vaak wel af met een internet instap pakket. Wil je bijvoorbeeld veel downloaden of andere toepassingen, dan zul je internet met een hogere download- of uploadsnelheid kunnen gebruiken.

Laat een antwoord achter