Om u kennis te laten maken met een van de vele providers in Nederland, bieden een aantal van deze providers gratis simkaarten aan. Na de registratie via de website van een provider of in de winkel zelf, krijgt u een gratis simkaart thuisgestuurd. Het is vaak niet mogelijk om bij deze gratis simkaarten uw huidige nummer te behouden, maar geeft u wel de mogelijkheid om voor bijvoorbeeld €5,- gratis te bellen, sms’en of internetten. Handig als u tijdelijk naar het buitenland gaat, wilt kijken of u bij een andere provider beter bereik heeft of bijvoorbeeld wilt weten of het internet bij de concurrent sneller is. Vanzelfsprekend is het niet mogelijk om meermaals een gratis simkaart aan te vragen bij dezelfde provider.

Gratis simkaart aanvragen

Het aanvragen van een gratis simkaart bij providers in Nederland is vaak snel gedaan. Zeker als u besluit om de simkaart online aan te vragen, hoeft u enkel uw persoonlijke gegevens in te vullen om de simkaart thuisgestuurd te krijgen. Sommige providers bieden de gratis simkaarten op straat aan, waarvan het internationaal georiënteerde Lebara de bekendste provider is. Overige providers hebben veelal online de mogelijkheid om een gratis simkaart aan te vragen of bieden deze simkaarten in de winkel aan.

Tegoed op gratis simkaart

Om u een goed beeld te geven van de mogelijkheden bij een bepaalde provider, bevatten de gratis simkaarten in veel gevallen een klein tegoed. U kunt hierbij denken aan zo’n €5,- beltegoed, of een x aantal sms’jes gecombineerd met belminuten en megabytes voor het gebruik van internet. Met deze minibundel kunt u alles op uw gemak uitproberen om te ervaren of een concurrent wellicht beter bij u past dan uw huidige provider.

Het tegoed op de gratis simkaart van een provider is niet oneindig houdbaar. Veel providers geven u gedurende een jaar de mogelijkheid om hun services te testen via de gratis simkaart. Wilt u na deze periode de simkaart blijven gebruiken, dan dient u het tegoed op te waarderen om de simkaart in werking te houden.

 

Laat een antwoord achter