Zodra studenten eenmaal op vakantie gaan blijken ze massaal onveilige seks te hebben. Uit onderzoek van Studenten.nl blijkt dat slechts 43% van de vakantievierders er op staat dat er tijdens het vrijen een condoom aan te pas komt. Het lijkt erop dat de jongeren het gevaar er maar nauwelijks van in zien, terwijl dit wel degelijk aanwezig is. Bovendien stellen Amerikaanse onderzoekers dat de invloed van alcohol niet mag worden onderschat.

Vergeten condoom mee te nemen

Studenten.nl deed een onderzoek onder ruim 600 studenten. Hieruit bleek vooral dat de studenten vaak aangaven dat de sekspartner ‘vergeten’ was een condoom mee te nemen. Bovendien gaf een groot deel van de studenten aan dat zij van mening waren dat het niet zoveel kwaad kan om het zonder condoom te doen. Wat dat betreft lijkt het erop dat zij zich over het algemeen niet bewust zijn van de ernst van de zaak. Juist onder studenten komen de geslachtsziektes relatief veel voor, onder andere door deze gemakzuchtige opvatting. Vooral op vakantie gaat het vaak mis, waardoor het tijdens de komende vakantieperiode verstandig is om in ieder geval voldoende condooms mee te nemen!

Toevallig een condoom bij zich

Het is vooral opvallend dat 8% van de ondervraagden aangeeft alleen een condoom te willen gebruiken als de ander daar op staat. 9% geeft aan dat ze een condoom zullen gebruiken indien de ander er ‘toevallig’ een bij zich heeft. Uit Amerikaans onderzoek bleek eerder al dat een verhoging van 0,1mg alcohol per milliliter bloed de neiging om het condoom te ‘vergeten’ met 5% toe laat nemen. Het is wat dat betreft verstandig om massaal condooms in te slaan voor de komende vakantie, uiteraard met behulp van een aantrekkelijke studentenkortin

Laat een antwoord achter