De basisverzekering is qua invulling/ dekking en premie voor iedereen gelijk. Dat is vastgelegd in de wet en zorgverzekeraars mogen daar niet van afwijken. Het eigen risico, daar maar echter wel van worden afgeweken. Doorgaans geldt hoe hoger het eigen risico, hoger lager de maandelijkse premie. Het minimale eigen risico bedraagt in 2015 € 365, maar kan je zelf opschroeven tot meer dan € 800. Vooral voor jongeren en studenten is dat interessant. je kan je namelijk waarschijnlijk wel voorstellen dat een gemiddelde student of jongeren van 20 jaar minder gezondheidskwalen heeft dan iemand van 70. Het verhogen van het eigen risico is natuurlijk ook niet zonder enig risico, maar kan wel gecalculeerd worden genomen.

Denk aan de zorgtoeslag

Als je minder dan circa € 33.000 bruto per jaar verdiend heb je recht op zorgtoeslag. Hoe minder je verdient hoe hoger de zorgtoeslag wordt tot een maximum van € 72 per maand in 2015. Niet iedere student of jongere maakt hiervan gebruik. Voor een overzicht van alle tarieven van zorgverzekeringen klik hier, dan vindt je ook allerlei andere tips hoe je verder kan besparen op je zorgverzekering en is speciaal gericht op jongeren en studenten.

Premies zorgverzekering

In Nederland zijn er bijna 60 zorgverzekeraars en er komen ieder jaar nieuwe zorgverzekeraars bij. je bent vrij om ieder jaar over te stappen naar een zorgverzekering naar keuze. Het verschil in premie kan aanzienlijk oplopen, waardoor een vergelijk en mogelijke overstap bijzonder interessant zijn. Een verschil van € 15 per maand is liefst € 180 per jaar.

Laat een antwoord achter